Assagem els dissabtes al matí al centre Cívic Santa Anna

Grup de petits: de 4 a 7 anys, de 12h a 13h
Grup de mitjans: de 8 a 11 anys, d’10:30h a 12h
Grup de grans: de 12 a 18 anys, d’10:30h a 12h

Què fem?

Activitats Xicallaires

A la coral no només cantem i ens ho passem molt bé. Aprenem valors. Compartim. Experimentem. Sentim.

Al llarg del curs fem diferents concerts, tant a la ciutat de Vic com a fora. Cantem les caramelles de Setmana Santa. Anem de colònies, d’excursió i fem dinars de germanor amb totes les famílies i amics de la coral.

Sensibilitat

Compromís

Companyonia

Amor a la música

Per què cantar a la Coral?

En una coral s’ensenya a cantar, i això comporta, entre moltes altres coses, que els nens i nenes aprenguin a concentrar-se i expressin els seus sentiments amb tot el seu cos mitjançant l’instrument de la veu. Aquesta onada de veu que al nen li va sortint de dins, l’ajuda a trobar-se a ell mateix individualment i també dins del col·lectiu de la coral.

Tots ells aprenen a respirar junts, a treure la veu, a cantar cançons alegres (tan tradicionals catalanes com d’arreu del món), a pronunciar lletres i paraules noves que potser desconeixien fins ara, a portar el ritme, a entonar… són tantes i tantes coses… Sempre que els veiem cantar sembla que no hi hagi gran cosa al darrere, però ja ho veieu, són molts els avantatges que comporten el fet de cantar a la coral.

Així doncs, el més important per a un nen o nena que entra a cantar a la coral és que li agradi cantar o que li vagi agradant a mesura que n’aprèn i, sobretot, que segueixi anant-hi any darrere any, perquè pugui seguir creixent de forma individual i com a grup. Si cada curs tinguéssim nens i nenes nous, veus noves, seria començar cada any de zero. Una coral no millora si els nens no es mantenen i van treballant cada curs.

A més a la Xicalla fem molt més que això, compartim jocs, colònies, trobades… utilitzem la música i el cant per compartir amb els nens i nenes  i amb les famílies moments inoblidables.

Concert de Nadal

Cada any oferim un concert de Nadal obert a famílies i amics.

Busquem un espai ideal on poder interpretar les cançons de tota la vida i les que no són tant habituals però també ens agraden. Ens vestim segons el què demani la temàtica de l’audició, amb tot tipus de detall. Representem en escena el què hem assajat.

Caramelles

Durant la setmana santa cantem les caramelles a diferents punts de la ciutat.

Petits i grans. El grup d’adults s’uneix a la coral després de les festes de Nadal, per entonar les veus i poder-nos acompanyar per tota la ciutat cantant les caramelles.

T’animes?

Colònies

I com que junts ho passem tant bé, cada any fem una escapada de cap de setmana a alguna casa de colònies del nostre voltant.

Cantem, juguem, fem jocs d’equip, jocs de nit, de pistes, petites excursions, i un concert d’acomiat quan els pares ens vénen a recollir.

Trobada Juguem Cantant

Cada any, amb el grup de petits, ens trobem amb altres corals del territori català per passar un dia compartint experiències.

L’any 2018/19 vam acollir les corals a Vic, i vam fer d’amfitrions. Ens va agradar molt poder celebrar aquest esdeveniment a casa.

Concert de final de curs

Per finalitzar el curs fem una petita sortida en algun indret on oferim l’últim concert de la temporada.

Amics i família ens acompanyen, i sempre els ensenyem alguna tornada i els fem particeps d’alguna cançó, que seguirà al seu cap durant l’estiu…

Vine a cantar amb nosaltres, t’esperem!

Els que sou indecisos podeu venir un dissabte a cantar i provar si us agrada. Us acollirem encantats! Tenim moltes ganes d’ampliar la colla, volem arribar a 40 cantaires.

I si ja ets des habituals, no ens facis patir més i apuntat ja! Així t’esperarem amb els braços oberts!